Recept: Scampi diabolique à la Sana met een frisse komkommersalade

Nooit meer diëten… Dat is het levensmotto van voedingsdeskundige Sandra Bekkari. Ons motto? Make it wonderful. En dat is een combinatie die perfect matcht. Samen met Sandra delen we graag dit héérlijke receptje, smakelijk!

Zin in lekker en licht, maar ook in een beetje pikant? Met Sandra’s versie van de klassieker ‘scampi diabolique’ scoor je gegarandeerd.

Ingrediëntenlijst (2 porties)

  • 10 scampi’s, gepeld (biologisch of bij voorkeur met het ASC-keurmerk)
  • 1 courgette, in slierten gesneden
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat, in partjes gesneden
  • 1 rode ajuin, fijngehakt
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 1 zakje gemengde jonge sla
  • 1 komkommer, in schijfjes gesneden
  • bladpeterselie
  • ½ el Provençaalse kruiden
  • ¾ tl cayennepeper
  • (rijst)melk
  • olijfolie
  • peper & zout

Bereiding (25 min)

  • Verwarm de oven voor op 200°C met de grillstand aan.
  • Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Leg de stukken paprika, met snijvlak naar beneden, op een bakplaat. Gril tot het vel van de paprika zwartgeblakerd is.
  • Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
  • Haal de paprika’s uit de oven en plaats ze in een kom. Dek gedurende 10 minuten af met huishoudfolie.
  • Meng de salade met de komkommerschijfjes en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Plaats opzij tot verder gebruik.
  • Verwarm een pan met olijfolie. Fruit de ajuin, knoflook en tomaten tot de ajuin glazig is. Giet de ingrediënten in een hoge maatbeker of in de kom van een blender. Houd de pan opzij om straks de scampi’s te bakken.
  • Verwijder de schil van de paprika’s en mix in de maatbeker of blender met de gestoofde ajuin, knoflook en tomaat. Voeg wat olijfolie, enkele blaadjes bladpeterselie en een scheutje (rijst)melk toe. Indien de saus te dik is, voeg nog een scheutje water of (rijst)melk toe. Kruid naar smaak met cayennepeper, Provençaalse kruiden, zwarte peper en zout. Houd warm tot gebruik.
  • Bak de scampi’s in dezelfde pan met olijfolie. Bak ongeveer 2 minuten aan iedere zijde gaar. Voeg de courgetteslierten toe en laat gedurende 2 à 5 minuten meestoven. De courgetteslierten moeten nog knapperig zijn.
  • Serveer de scampi met courgetteslierten, pitte paprikasaus, komkommersalade en werk af met bladpeterselie.

Smakelijk!

Houd zeker onze Facebookpagina in de gaten voor meer heerlijke recepten.

Dit recept wordt aangeboden door Sandra Bekkari en Franke.

 

 

Franke Spoeltafel Hydros

Wist je dat...

Franke je een zorgeloos leven biedt?

Daarom geven we 5 jaar garantie op gekleurde spoeltafels, kranen en dampkappen.
Bij onze RVS spoeltafels kan je zelfs op 10 jaar garantie rekenen.

Meer over de garantie ›

Volg Franke!