Dé keukentrends van 2021

De keuken van morgen is eigenlijk de keuken van vandaag. We lichten de belangrijkste features van 2021 voor jou uit. Van professionaliteit en gebruiksgemak tot design en elegantie alle keukentrends komen hier aan bod!

Keukentrend 1: Go professional 

De veranderingen in ons leven zijn voelbaar tot in de keuken. We gingen van hobbykok naar masterchef en ook onze keuken is aan een update toe. Om aan onze hoge wensen en noden te voldoen, kiezen we steeds meer voor een professioneel ingerichte keuken waar kookcomfort, -efficiëntie, maar ook elegantie centraal staat. Want de plaats waar je veel tijd doorbrengt, mag op z’n minst stijlvol ogen.

De Maris2gether inductiekookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem staat garant voor praktisch en smaakvol koken. Geen zichtbare dampkap meer dus, wat zorgt voor een ruimtelijk gevoel in de keuken.

 

Het Andy Chef-accessoire wordt jouw sous-chef in crime met zijn handgemaakte box, houten snijplank, chefsmes en RVS-afdruipbakje. Zo heb je alles wat je nodig hebt binnen handbereik zodat je snel en praktisch kan werken. 

 

Onze RVS-werkbladen maken deze eerste keukentrend compleet. De tijd dat inox enkel te vinden was in grootkeukens, is voorbij. RVS is het materiaal bij uitstek voor in jouw keuken. Het is goed bestand tegen hitte en kou en zeer hygiënisch. Onder andere de DiamantFinish en de ParelFinish zijn de ideale finishing touch. DiamantFinish zorgt ervoor dat het RVS-blad krasbestendig en eenvoudig schoon te maken is en de ParelFinish houdt ook vingerafdrukken, water en vuil tegen.

 

Keukentrend 2: Go all-in met de Mythos-familie

In een professionele keuken speelt ook het esthetische aspect een grote rol. Net als je outfit, moet ook in de keuken alles mooi bij elkaar passen. Met die ideologie creëerden we de Mythos-familie die dezelfde materialen en stijl doortrekt in de volledige collectie, van spoeltafel tot zeepdispenser. Jij kiest wat matcht in jouw keuken: alles uit RVS of Fragranit+? En in metaal wit, steengrijs, onyx of taupe?

Want ook ons kleurengamma ligt volledig in lijn met de trends. 

Keukentrend 3: Next level kranen

Franke staat erom bekend al haar producten telkens te upgraden met multifunctionele features waarvan we dachten ze eigenlijk niet nodig te hebben, tot ze er zijn… There’s no way back! 

De Atlas Neo Sensor-kraan bestaat uit: 

  • Een laminaire straalregelaar die ervoor zorgt dat het water zeer stil en zacht loopt
  • Een automatische waterstop om water te besparen
  • Een infraroodsensor die in een zwaai water uit de kraan tovert.

 

De Atlas Neo Sensor-kraan komt in RVS en industrieel zwart. Haar broertje, de Atlas Neo (zonder sensor), krijgt er nog een extra kleurlaagje bij: champagnegoud, antraciet of koper, want de tijd dat kranen enkel bestonden in chroomkleur is voorgoed voorbij.

Keukentrend 4: Go rural chic

In 2021 gaat Franke voluit voor rural chic: een nieuwe mix van landelijk en industrieel met strakke lijnen en een stoere, maar chique look & feel. Zo geeft de nieuwe kleur monochroom matzwart in Fragranit+ je spoeltafel een premiumstatus. Champagnegoud en koper maken je keukenkraan extra royaal. Als werkblad kiezen we nog steeds voor RVS met al haar praktische voordelen, maar dan met een iets ruwere handafwerking, zoals HandFinish waarbij je de penseelstrepen nog duidelijk ziet, of NatureFinish die nog kleine oneffenheden in kleur en structuur toont.

Keukentrend 5: Go Ultimate Grey

Grijs zal je dit jaar niet alleen zien opduiken in je kleerkast, maar ook in de keuken. De tijdloze kleur vind je terug in de nieuwe Centro-familie, keuze uit 6 kleuren waaronder steengrijs en platinum. Deze grijstint is niet voor niets verkozen tot kleur van het jaar, want het is makkelijk te combineren met andere kleuren en materialen.

De kleuren steengrijs en platinum zijn ook in elke ander Fragranit+ familie terug te vinden. Zo is de Kubus-spoelbak 2.0 met de Pescara-kraan een match made in kitchenheaven!

Kies jij ook voor een trendy keuken?

Hebben deze keukentrends jou geïnspireerd? Doe extra inspiratie op of vind een dealer bij jou in de buurt.  

Franke Spoeltafel Hydros

Wist je dat...

Franke je een zorgeloos leven biedt?

Daarom geven we 5 jaar garantie op gekleurde spoeltafels, kranen en dampkappen.
Bij onze RVS spoeltafels kan je zelfs op 10 jaar garantie rekenen.

Meer over de garantie ›

Make your kitchen a wonderful place

Volg Franke!