De beste keukenkraan kiezen doe je zo

1. Ga voor een combinatie van kwaliteit en duurzaamheid

Inderdaad - dat is de absolute basis voor elke keukenkraan! Kwaliteit duidt eerst en vooral op de materiaalkeuze voor jouw kraan. Kies daarom eerst en vooral voor een keukenkraan uit chroom of roestvrij staal. Ook raden we je een kraanversteviger aan, die een stabiele plaatsing van je keukenkraan garandeert. Zo kan ze helemaal tegen een stootje!

Wist je dat Franke je een zorgeloos leven biedt? Daarom geven we 5 jaar garantie op al onze keukenkranen!

Duurzaamheid heeft dan weer te maken met onder andere water- en energiebesparing. Daar kun je zelf een bijdrage aan leveren, door de kraan niet volledig open te draaien wanneer je ze gebruikt. Daarnaast kun je bij Franke zelfs terecht voor waterbesparende keukenkranen of energiebesparende keukenkranen. Ja, een keukenkraan moet niet alleen vriendelijk te zijn in gebruik, maar ook voor je water- en energiefactuur!

2. Kies de uitvoering op maat van jouw noden

Keukenkranen en de bijhorende hendels bestaan in een waaier van vormen en formaten. Een grotere hendel is bijvoorbeeld gemakkelijker te bedienen, zeker voor senioren en rolstoelgebruikers.

Ook kun je sneller en efficiënter in de keuken werken als je een kraan neemt die zwenkbaar is of met een uittrekbare slang (handdouche), zoals bij onze keukenkraan Atlas. Extra handig: de kans dat je morst en spatten maakt is aanzienlijk beperkt. Kruiden of groentjes spoelen? Of die vettige pan schoonmaken? Met een uittrekbare sproeier doe je dat nog sneller én met de nodige flexibiliteit!

Wil je jouw spoeltafel liefst voor een venster laten plaatsen? Geen probleem: Franke heeft aangepaste kraanoplossingen met aandacht voor functionaliteit én design!

Wist je dat alle Franke mengkranen met uittrekbare uitloop of sproeier zijn voorzien van een anti-terugslagklep? Deze extra beveiliging voorkomt dat vervuild water terugstroomt in de kraan.

3. Bepaal vooraf welke stijl je wenst

Vergis je niet: jouw keukenkraan kan dé blikvanger zijn van jouw keuken. Daarom drukken we je op het hart dat je eentje moet vinden dat aansluit bij jouw smaak en het interieur. Straalt jouw woning helemaal landelijk uit? Dan is het een goed idee om bijvoorbeeld voor deze ‘Old England’-kraan te gaan. Is het meubilair in jouw keuken strak en modern, dan wil je waarschijnlijk een kraan in dezelfde stijl.

Bij Franke zijn de mogelijkheden hoe dan ook eindeloos: van semi-professionele kranen tot design of zelfs minimalistische exemplaren: we hebben het allemaal! Bekijk hier enkele Franke kranen.

Franke Spoeltafel Hydros

Wist je dat...

Franke je een zorgeloos leven biedt?

Daarom geven we 5 jaar garantie op gekleurde spoeltafels, kranen en dampkappen.
Bij onze RVS spoeltafels kan je zelfs op 10 jaar garantie rekenen.

Meer over de garantie ›

Volg Franke!