Dé trends voor spoelbakken

Groenten spoelen, een kookpot met water vullen, handen wassen, iets afgieten en ga zo maar door. Tijdens het koken staan we maar liefst 60% van de tijd aan de spoeltafel. En dus willen we dat die spoeltafel helemaal on trend is. Zeker nu keukens meer dan ooit leefruimtes zijn.

Trend 1: size does matter

Het gaat in tegen de beweging van kleiner wonen, maar voor spoelbakken is bigger op dit moment betterof toch vooral praktischer. 45 of 50 centimeter breed is geen uitzondering meer, wel de standaard. Maar zelfs 55 centimeter of meer duikt steeds vaker op.

Kubus 2.0 in onyx van Franke

Spoelbakken worden steeds groter, vooral vanuit praktische overwegingen. Hier: Kubus 2.0 in onyx van Franke.

Trend 2: handige harry

Een plek waar veel handelingen uitgevoerd worden, die kan niet praktisch genoeg zijn. Een druk- of draaiknop om het ventiel te bedienen (zo hoef je niet altijd met je handen het water in); een ingewerkte zeepverdeler (weg met al die  losstaande, plaatsrovende zeepflesjes); een afdruipmat of -bakje die perfect past op de spoelbakrand of zelfs een spoelbak waar je al je toebehoren netjes in kwijt kan: voor alles is er een handige oplossing.

Keukentoebehoren op maat van de spoeltafel zorgt voor extra gemak. Water laten weglopen doe je met één druk op de knop.

Trend 3: goed onderbouwd

De tijd dat een spoeltafel enkel verkrijgbaar was als inbouwmodel, is helemaal voorbij. Vlakbouw, Slimtop en vooral onderbouw zijn nu de dominante uitvoeringen. Bij vlakbouw loopt de rand van de spoeltafel gelijk met het werkoppervlak. Bij Slimtop wordt er gewerkt met een zeer dunne rand, die optisch hetzelfde effect heeft als vlakbouw, maar makkelijker te installeren is. Onderbouw gaat nog een stap verder: hier zit de spoeltafel onder het werkblad ingewerkt, wat een zeer cleane en strakke look geeft.

De spoeltafel is netjes onder het werkblad ingewerkt. Hier: Box in RVS van Franke.

Trend 4: back to nature

Materialen met een meer natuurlijke en robuustere uitstraling zijn ook bij spoeltafels in opmars. Los van de looks zijn keramische materialen en graniet niet enkel bijzonder hard (en kunnen dus tegen een stootje), ze zijn ook zeer hygiënisch. Twee belangrijke eigenschappen in de keuken. Meerdere kleuruitvoeringen zijn mogelijk, dus voor ieder wat wils.

Natuurlijk ogende materialen doen het goed in het interieur. Hier de Maris Fraceram in grafiet van Franke.

Trend 5: aan de kant

Een kookeiland is meestal zo ingepland dat de connectie met de ruimte errond optimaal is. Het laat toe om bijvoorbeeld makkelijk borden door te geven. Of om gezellig met je gasten rond het eiland te aperitieven. Een centraal geplaatste kraan staat in dat geval in de weg. Door de kraan aan de zijkant te zetten, hou je de ruimte voor de spoelbak vrij.

De positionering van de kraan speelt een grote rol, zeker bij een kookeiland. Hier: matzwarte Active Plus kraan op Kubus 2.0 in onyx van Franke.

Trend 6: er staat geen maat op mat

Eerst kregen de deuren van de keukenkasten een mat jasje aangemeten, daarna was het de beurt aan de keukenkranen. Nu sijpelt het matterend effect ook door naar de spoeltafels. Vergeet blinkend en hoogglans, van keramisch tot graniet: allemaal komen ze in matte uitvoeringen.

Matte uitvoeringen zijn helemaal hot and happening. Hier: Kubus in parelgrijs mat van Franke.

Franke Spoeltafel Hydros

Wist je dat...

Franke je een zorgeloos leven biedt?

Daarom geven we 5 jaar garantie op gekleurde spoeltafels, kranen en dampkappen.
Bij onze RVS spoeltafels kan je zelfs op 10 jaar garantie rekenen.

Meer over de garantie ›

Franke Brochure 2019

Make your kitchen a wonderful place

Volg Franke!