Een blik achter de schermen bij het Franke Design Atelier in Zwitserland

Altijd al willen weten hoe ons Franke Design Atelier in Zwitserland eruitziet? We geven je een visuele toer vol kennis en inzichten! Klaar? 

‘Poort 410’ in het Zwitserse Aarburg, onze toegangspoort tot vakmanschap. Alle materialen komen hier binnen en worden met Zwitserse precisie omgetoverd tot kwaliteitsproducten. 

De 20-jarige Baran besloot na zijn opleiding bij Franke te blijven. Hij is nu een van onze specialisten in laswerk met feeling voor precisie en finesse. 

Onze slijpschijf zet de puntjes op de ‘i’ bij elke bestelling. Elk product verlaat het Franke Design Atelier volledig afgewerkt, tot in de details.

De 34-jarige Solex uit Laos werkt al 12 jaar in het Franke Design Atelier. Hij is expert in lassen en zet zijn creativiteit in om gepaste oplossingen te vinden voor onze klanten. 

Al 37 jaar is de Italiaanse Maria medeverantwoordelijk voor het verpakken en controleren van onze producten. Mede dankzij haar verlaten alle producten ons atelier in topvorm. 

Kwaliteit, tot in detail. Daar streven we bij Franke naar. Hier zie je een manueel lasproces waarbij aanvullend rvs-materiaal gebruikt wordt om de lasnaden perfect te maken. 

Werken met een precisie van een tiende van een millimeter? Onze Franke robots in de robotafdeling, het hart van de serieproductie, werken zo nauwkeurig. 

Hard werk! Deze volautomatische, krachtige machine hervormt het materiaal in het gewenste Franke product. 

De kwalitatieve Franke producten verkrijgen we dankzij een hoog geautomatiseerd proces in combinatie met de jarenlange knowhow van onze medewerkers. 

Dit is ons ‘kanban’magazijn waar we onze serieproducties bewaren. Deze worden later in het Franke Design Atelier afgewerkt tot een uniek product.

Een fascinerend zicht op onze half afgewerkte Franke Frames! In slechts enkele seconden worden ze omgetoverd tot spoeltafels met een elegant design. 

Via een hoogautomatische techniek met diverse opties worden spoeltafel en frame samen tot 1 geheel gelast.

Een mooi staaltje precisiewerk in het Design Atelier: we slijpen de rand van een spoeltafel tot een piekfijne afwerking. 

We maken onze producten schoon met thermische energie. Het resultaat? Een product op maat, klaar om bij jou thuis te stralen. 

Bekijk onze prachtige spoeltafels op de website

Franke Spoeltafel Hydros

Wist je dat...

Franke je een zorgeloos leven biedt?

Daarom geven we 5 jaar garantie op gekleurde spoeltafels, kranen en dampkappen.
Bij onze RVS spoeltafels kan je zelfs op 10 jaar garantie rekenen.

Meer over de garantie ›

Volg Franke!