Recept: Gemarineerde kip met snijbonen, wortel, veldsla en hazelnoten

Vandaag maakt Sandra Bekkari gemarineerde kip voor ons klaar met snijbonen, wortel, veldsla en hazelnoten. Hartig én hartverwarmend op kille herfstdagen.

Ingrediëntenlijst (2 porties):

  • 300 g kipfilet, in stukjes gesneden
  • 225 g snijbonen
  • 1 wortel in slierten
  • 1 rode ajuin, in schijfjes snijden
  • 1 knoflookteentje
  • 100 g veldsla 
  • 30 g hazelnoten
  • 225 ml Griekse yoghurt 
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Currypoeder, kurkuma, peper en zout

 

Bereiding (20-25 min):

1. Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst. Neem een kookpot met gezouten water en breng aan de kook.

2. Meng het citroensap met de aangegeven hoeveelheid olijfolie en knoflook. Kruid met peper, zout, currypoeder en kurkuma. Marineer hierin de blokjes kip en zet op een koele plaats tot verder gebruik.

3. Blancheer de snijbonen in het kokend water gedurende 2 minuten. Giet af en spoel onder ijskoud water.

4. Verhit een pan en rooster hierin de hazelnoten zonder vetstof. Haal uit de pan hou opzij tot gebruik.

5. Verhit dezelfde pan met olijfolie. Roerbak de rode ajuin en kipblokjes 3 à 4 minuten tot het vlees goudbruin is. Roer de yoghurt, marinade en groenten erbij. Dek de pan af en breng de saus tot aan het kookpunt. Laat de saus niet koken anders schift de saus. Laat voor 2 à 3 minuten sudderen tot de wortelen beetgaar zijn.

6. Kruid bij met kurkuma, peper en zout.

7. Serveer de curry van kip en groenten met de hazelnoten en veldsla.

Smakelijk! Make It Wonderful!

Houd zeker onze Facebookpagina in de gaten voor meer heerlijke recepten. Dit recept wordt aangeboden door Sandra Bekkari en Franke.

Franke Spoeltafel Hydros

Wist je dat...

Franke je een zorgeloos leven biedt?

Daarom geven we 5 jaar garantie op gekleurde spoeltafels, kranen en dampkappen.
Bij onze RVS spoeltafels kan je zelfs op 10 jaar garantie rekenen.

Meer over de garantie ›

Volg Franke!