Recept: Salade met gegrilde halloumi, peer en amandelen
Sandra Bekkari maakt een zomers receptje voor Franke: Salade met gegrilde halloumi, peer en amandelen. Ontdek het overheerlijke receptje!
Ingrediëntenlijst (2 porties):
- 2 peren, schillen en in stukken snijden
- 250 g halloumi, in plakjes snijden van 1 cm
- 150 g spinazie, spoelen
- 20 g amandelen, hakken
- ½ broccoli, in roosjes snijden
- ½ rode ui, in schijfjes snijden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- Zwarte peper
Bereiding (20-25 min):
1. Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
2. Kook of stoom de broccoli beetgaar.
3. Neem een vierde van een peer, schil deze en mix deze met de aangegeven hoeveelheid olijfolie en witte wijnazijn tot een gladde vinaigrette. Voeg eventueel een beetje water toe indien deze te dik is. Kruid met zwarte peper.
4. Kruid de Halloumi met peper en gril in een grillpan zonder vetstof, gedurende 2 minuten aan iedere zijde. Gril ook de broccoli en uiringen.
5. Serveer de jonge spinazie met de broccoli, ajuin, stukjes peer en gegrilde berloumi en de vinaigrette. Werk af met geroosterde amandelen.
Gebruik geen zout in het recept, de kaas zorgt reeds voor een zoute smaak.
Zomerse, extra serveertips:
- Werk verder af met verse blauwe bessen om het gerecht nog feestelijker te maken.
- Als gezonde afsluiter raden we aardbeien als zomers dessertje aan. Aardbeien zijn rijk aan vitamine C, foliumzuur en kalium, en zitten dus boordevol antioxidanten.
Smakelijk en geniet van de zomer! Make It Wonderful!
Houd zeker onze Facebookpagina in de gaten voor meer heerlijke recepten. Dit recept wordt aangeboden door Sandra Bekkari en Franke.
Foto's: Franke - Sandra Bekkari - Fluence kraan met uittrekbare uitloop