De 6 modellen dampkappen op een rij

Je hebt een nieuwe dampkap nodig vanwege je nieuwbouw- of renovatieproject of je huidige dampkap is stuk? Je weet niet goed waar te beginnen? Hier bepalen we welk model dampkap geschikt is voor jou!  

Wanddampkappen


Wanddampkap Franke: Crystal Touch

Een wanddampkap is een dampkap die gemonteerd wordt aan de muur van de keuken en meestal tussen de bovenkasten.

Wandmodellen zijn in oorsprong altijd ontwikkeld geweest met een schouw, waarachter de vuile lucht werd geëvacueerd. Door de jaren heen was dit minder een must en werd er meer gekeken naar de praktische kant van zo’n dampkap, nl. het creëren van vrije hoofdruimte.

Onderbouw dampkappen


Onderbouw dampkap Franke: Maris Built-Under (recirculatie)

Een onderbouw dampkap kan je vergelijken met een wanddampkap, maar zonder schouw. Ze wordt gemonteerd onder een keukenkast of onder een luifel. Kies je voor het eerste, dan kan de lucht via een afvoerbuis door de kast naar buiten. Lukt dat niet? Dan kies je best voor een recirculatiedampkap, zoals de Maris Built-Under, die de damp filtert en terug in de ruimte blaast.

Inbouwgroepen


Inbouwgroep Franke: Galaxy Slim

Een inbouwgroep wordt samen met zijn motor volledig ingebouwd in een keukenkast, een mdf-constructie of een verlaagd plafond. Een inbouwgroep is bijna onzichtbaar! Zorg ervoor dat de dampkap breder is dan de kookplaat om een perfecte afzuiging te verkrijgen.

Telescopische dampkappen


Telescopische dampkap Franke: Mythos

Een telescopische dampkap wordt helemaal ingewerkt in je bovenste keukenkast. Door middel van een uittrekbaar scherm wordt de lucht uit de ruimte afgezogen. Een telescopische dampkap zie je dus enkel wanneer je hem nodig hebt.

Eilanddampkappen


Eilanddampkap Franke: Tunnel

Een eilanddampkap wordt boven het kookeiland, aan het plafond, gemonteerd en is langs alle zijden perfect afgewerkt.

Heb je liever een dampkap die minder zichtbaar is boven je kookeiland? Dan raden we een tabletdampkap of inbouwgroep aan.

Tabletdampkappen


Tabletdampkap Franke: Downdraft

Een tabletdampkap zit volledig weggewerkt in het werkblad. Zowel de afzuigunit en techniek is niet zichtbaar wanneer de dampkap inactief is aangezien de dampkap enkel naar boven schuift wanneer je hem nodig hebt.

Kom gerust even langs in onze showroom in Ninove om allerlei dampkappen te bekijken of ga eens langs bij één van onze verdelers.

Franke Spoeltafel Hydros

Wist je dat...

Franke je een zorgeloos leven biedt?

Daarom geven we 5 jaar garantie op gekleurde spoeltafels, kranen en dampkappen.
Bij onze RVS spoeltafels kan je zelfs op 10 jaar garantie rekenen.

Meer over de garantie ›

Volg Franke!