Een keukenrenovatie: zo pak je dat aan!

Sta je al klaar om je keuken een grondige make-over te geven? Maar je weet niet waar je precies op moet letten? Geen nood, Franke geeft je 3 slimme tips!

1. Kies tussen een open, halfopen of gesloten keuken

Sommige mensen willen een gesloten keuken, andere kiezen dan weer voor een open ruimte. En dan zijn er nog diegene die voor best of both worlds willen: de halfopen keuken.

Welke keuze je ook maakt, wees je ervan bewust dat ze alledrie hun specifieke voor- en nadelen hebben. Zo loop je bij een (half)open keuken het risico dat geurtjes en lawaai tot in de living geraken. Anderzijds creëren (half)open keukens een ruimer gevoel en kun je makkelijker sociaal contact leggen met anderen. Gezellig eten en keuvelen met het hele gezin wordt zo nóg leuker!

In een gesloten keukenruimte is de kans dan weer groter dat je een benauwd gevoel ervaart. Al heeft die ook wel wat goeds te bieden: geurtjes blijven binnenskamers, dus ook etensresten en mogelijke bacteriën bereiken de rest van jouw woonst niet!

Tip: Vermijd de verspreiding van sterke kookgeuren in je keuken met een voldoende sterke dampkap! Bekijk hier ons assortiment dampkappen.

2. Bepaal de look van de kasten en het werkblad

Weet dat de keukenkasten en het werkblad overwegend de uitstraling bepalen van je totale keuken. Daarom raden we je aan om die twee samen te vervangen zodat je zowel de kleur als de stijl op elkaar kunt afstemmen. Verkies jij een warmere sfeer? Dan is het misschien leuk om houttinten of een chocoladebruine kleur te nemen. Heb je het graag strak en minimalistisch, dan kun je experimenteren met zwart-witte contrasten.

Wist je dat dit de ideale gelegenheid vormt om ook de spoeltafel te vernieuwen? In een nieuw werkblad wordt er steeds een nieuwe uitsparing voorzien voor de spoeltafel. Bij een strakke keuken wordt bijvoorbeeld vaak gekozen voor units in onderbouw.

Let wel: koos je voor een open of een halfopen keuken, houd dan rekening met de stijl in de woonkamer. Je wil natuurlijk geen kakofonie van kleuren en stijlen in je woning.

3. Denk ook aan nieuwe keukenvoorzieningen

Nu je jouw keuken renoveert, is het ook misschien tijd om te investeren in nieuwe voorzieningen en apparatuur. Wat dacht je bijvoorbeeld van een energiebesparende koelkasten en/of diepvriezers? Daar verdien je een groot stuk van je investering al mee terug op je energiefactuur.

Ook stellen we je graag de mogelijkheden van keukenkranen voor. Zo kun je kiezen uit uittrekbare kranen, zwenkbare kranen, vensterkranen of kranen met een sproeier. Extra leuk is de multifunctionele kraan van Franke. Met een vier-in-één kraan haal je nog meer uit je keukenkraan. Uit eenzelfde exemplaar tap je in een mum van tijd koud, warm, kokend én gefilterd water! Een must-have, dus.

Meer weten over deze keukenvoorzieningen? Neem dan contact op met Franke! 

Franke Spoeltafel Hydros

Wist je dat...

Franke je een zorgeloos leven biedt?

Daarom geven we 5 jaar garantie op gekleurde spoeltafels, kranen en dampkappen.
Bij onze RVS spoeltafels kan je zelfs op 10 jaar garantie rekenen.

Meer over de garantie ›

Volg Franke!