maandag, februari 5, 2018 - 16:12
Recept: Leng met spitskool, pastinaakpuree en tomaat
Winterse groentjes vallen niet bij iedereen in de smaak, maar wacht tot je dit geproefd hebt! Een heerlijk stukje lengfilet met spitskool, pastinaakpuree en tomatensalsa. Smakelijk!
Ingrediëntenlijst (2 porties)
- 2 tomaten
- 300 g lengfilet
- 1 knoflookteentje, fijngeperst
- basilicum, naar wens en fijngehakt
- 3 pastinaken, geschild
- 1 ajuin, grofgehakt
- het sap van 1 limoen
- 1 spitskool, in reepjes snijden
- een scheutje (rijst)melk
- zwarte peper & zeezout
- olijfolie
- nootmuskaat
Bereiding (30 min)
- Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
- Verwarm een kookpot met een scheutje olijfolie. Stoof hierin de pastinaak en voeg de helft van de ajuin toe. Voeg af en toe een scheutje water toe tot de pastinaak zacht is.
- Snij ondertussen de tomaten in vier, verwijder de pitjes en snij in kleine stukjes. Meng met de knoflook en de basilicum. Breng op smaak met peper, zeezout en olijfolie.
- Giet de pastinaak (indien nodig) af. Kruid met zwarte peper en zout. Mix tot een puree met het limoensap en een scheutje melk.
- Roerbak de spitskool in olijfolie met de overige ajuin. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
- Kruid de vis met peper en zout. Bak in olijfolie gedurende 3 minuten. Draai om en bak nog gedurende 1 minuut.
- Serveer de vis met de tomatensalsa, pastinaakpuree, spitskool en extra basilicum.
Smakelijk!
Houd zeker onze Facebookpagina in de gaten voor meer heerlijke recepten.
Dit recept wordt aangeboden door Sandra Bekkari en Franke.